yangın kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın anında bapların sağlamlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve diğer Yangın Bapsı Aksesuarları ile uyumuyla tamam orantılıdır. İçerideki yaman ve ısının dışarıya yansımaması derunin bapnın hızla kapanması çok önemlidir. 

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, dü kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı erdemli direnç gösterirler ve yangının öteki alanlara yayılmasını önlemek muhtevain mutasavvertır.

Genellikle yangın merdiveni ile baş başa kullanılan bu müstacel çıkış bapsı, çöküntü anlarında insanların yangın alanından çabucak uzaklaşmalarını sağlayarak hayati bir rol üstlenmektedir.

Yangın bapsı acil çıkış için kullanılacaksa o dakika vacip koşulları / standartları sağlayan doğrusu yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve hileçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac sözınlığının da en az 1.

Dolgular ile kapı zayiluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda kolaylık açılacak şekilde yangın kapısı güven kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.

Yangın bapsı menteşesi kanat ile kasa ortada açılıp kapanmayı selim sağlamlayacak şekilde hulliyatlması müstelzim parçadır.

İlerleyen zamanda ise herkesin mutabık kaldığı özellikler ikrar edilmiştir. Genel olarak yangın merdivenlerinin özellikleri kötüdaki şekilde sıralanabilir:

Özellikle yeni imar kanunuyla alay malay sıfır binalardan küsurat denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni kadar kriterler bile çok pıtrakı teftiş altında tutulmaktadır.

Yangın simultane insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesi için yangın bapsı son denli kritik bir öneme sahiptir.

Yangın merdivenlerinin üst kısmında duman boşaltma sistemleri bulunmalıdır. Bu sistemler, tütünın tahliyesini katkısızlayarak insanların daha emin bir şekilde boşaltma olmasına yardımcı

Yangına Peklik: Baplar yangına dayanıklı malzemelerden Yangın Merdiveni Kapısı üretilmelidir. Böylelikle yangın kabil durumlarda dahi kapılar insanların çıkışı derunin elverişli konumda olur.

Evgin çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan önemli öneme sahip bir yapı elemanıdır.

Sahanlığın en azca hoşgörülüliği ve uzunluğu, merdivenin yaygınliğinden azca mümteni. Basamakların kaymayı önleyen malzemeden olması şarttır.

Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele allıkınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kabil kriterlerin bile ziyadesiyle önemle izlem edilmesi gerekmektedir.

Report this wiki page